Кламер БГ - Новини: 16-годишен защитник на Славия подписа с Барселона

16-годишен защитник на Славия подписа с Барселона

Спорт

|
Пет, 15 Юли 2022г. 18:56ч.
16-годишен защитник на Славия подписа с Барселона

16-годишен защитник на Славия подписа с Барселона

16-годишният защитник от школата на Славия Мартин Георгиев подписа договор с младежкия отбор на испанския гранд Барселона. Новината бе съобщена в Twitter от тима. Контрактът е бил подписан от директора на юношеските отбори на "червено-сините" Хосе Рамон Алесанко. Присъствал е и членът на борда на директорите на Барселона, отговарящ за подрастващите - Жоан Солер Фере.

"Благодарим, семейство Георгиеви, че се доверихте на Масия (юношеската школа на Барселона) за развитието на вашия син като футболист и човек", написаха от клуба.

Георгиев ще бъде под наем в "Барселона" за две години, а след това може да бъде привлечен за постоянно в клуба, съобщи "Гонг".

Футболната надежда преминава при петкратните европейски клубни шампиони с трансфер от Славия. Той има седем мача с "белите" в Първа лига и спечели Купата на БФС с юношите на клуба след успех над Левски във финалната среща под ръководството на Иван Иванов. Преди това Георгиев беше титуляр в селекцията на Йордан Петков в националния отбор на България U17 по време на европейското първенство за юноши в Израел, където отбеляза гол срещу Нидерландия в първия мач в групите.

В Барселона родният футболист ще играе под ръководството на Рафаел Маркес.

"Отивам с очакване да играя в първия отбор на "Барселона". Аз трябва да си поставям високи цели, за да мога да ги гоня и да сбъдвам моите мечти", заяви Георгиев в четвъртък при заминаването си за Барселона.

"Мога (да повярвам, че това се случва), защото мисля, че всеки труд се възнаграждава", добави младежът.

mediapool.bg