Кламер БГ - Новини: Според депутат от ПП Христо Иванов е избързал да поиска коалиция

Според депутат от ПП Христо Иванов е избързал да поиска коалиция

България

|
Пет, 29 Юли 2022г. 11:01ч.
Според депутат от ПП Христо Иванов е избързал да поиска коалиция

Искрен Митев, Снимка: БГНЕС

"Христо Иванов прибърза с решението за създаване на голяма предизборна коалиция".

Това заяви пред БНР депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) Искрен Митев.

Според него с предложението си Иванов е създал очаквания в обществото. От ПП считат, че това е „едно малко притискане на ситуацията“, разбра се от думите на Митев.

Ден по-рано Иванов доразви предложението си за съвместно явяване на изборите с ПП. Според него трябва да се създаде широка коалиция от всички, запазили духа на протестите срещу ГЕРБ от 2020 г. Засега от ПП не са отговорили. Партията обяви, че ще свика Национален съвет, за да се вземе решение по този въпрос.

Митев коментира, че всеки участник в правителството и това управление трябва да поеме своята отговорност. Той коментира, че от партията не преценили, че няма да ги оставят да бъдат непримирими.

"Когато си непримирим, трябва да имаш достатъчно здраво мнозинство, за да можеш да устоиш на натиска на опозицията, а за съжаление това, което видях в Народното събрание е, че така е устроен парламентът, че единствената победа на опозицията е нашата загуба, така че ежедневно опозицията се опитва да създаде загуби на управляващите, да ги генерира или да представи нашите победи като загуби", заяви той.

mediapool.bg