Кламер БГ - Новини: На последното си заседание депутатите приемат закони експресно (видео)

На последното си заседание депутатите приемат закони експресно (видео)

България

|
Пет, 29 Юли 2022г. 12:48ч.
На последното си заседание депутатите приемат закони експресно (видео)

На последното си заседание депутатите приемат закони експресно (видео)

Гласуване на законопроекти на две четения в рамките на няколко минути. Така преминава последният работен ден на 47-ия парламент. Към момента няма заявка работата на депутатите да бъде удължавана. По графика те трябва да излязат в лятна ваканция от 1 август. Едновременно с това се очаква и указ на президента Румен Радев за разпускане на събранието. Това е следващата законова стъпка при невъзможност да се състави кабинет. БСП вече върнаха неизпълнен третия мандат и сега се очаква назначаване на служебно правителство.

В бърз порядък в петък депутатите успяха да приемат забрана за продажба на т.нар. райски газ на деца. Освен това бяха одобрени и промени в бюджета на НЗОК. Внесени за разглеждане са и промени в Закона за обществените поръчки. С тях се дава възможност за индексация на цени на строителни дейности по вече сключени договори.

В дневния ред на депутатите за петък е заложен традиционният парламентарен контрол. На въпроси ще отговарят военният министър Драгомир Заков, външният Теодора Генчовска, на екологията Борислав Сандов и на регионалното развитие Гроздан Караджов.

Този парламент започна работа през декември миналата година.

mediapool.bg