Кламер БГ - Новини: Спасителният водопровод към Перник още е незаконен

Спасителният водопровод към Перник още е незаконен

България

|
Четв, 18 Фев 2021г. 19:49ч.
Спасителният водопровод към Перник още е незаконен

Спасителният водопровод към Перник, който бе построен, за да реши проблема с водния режим в града, остава неузаконен близо година след завършването му, съобщи ClubZ. Съоръжението бе започнато по спешност миналия февруари, когато нивата на яз. "Студена" бяха критично ниски, а в града вода имаше само за по няколко часа в денонощието. Изпълнител на строежа бе държаваната фирма "Монтажи", а цената му – над 26 млн. лв.

До момента за водопровода не е издадено дори разрешение за строеж, макар че обектът е завършен и предаден за стопанисване. Освен това в бързината са се случили някои "фактически грешки" и вместо само през държавни имоти тръбите са прекарани и през частни.

Фирмата "Монтажи", която е била задължена да набави документацията, е искала удължаване на срока три пъти. След изтичането на първоначалните 60 дни, крайната дата е преместена за 7 юни 2020 г. После идва ново удължаване – за още осем месеца. 7 февруари 2021 г. След края му очевидно пак нищо няма да е готово и затова между областната администрация в Перник и "Монтажи" е подписа нов анекс с дата 7 октомври 2021 г.

За този период ще трябва да се изготвят множество документи като например разрешение за строеж и поправки в устройствени планове за нанасяне на съоръжението.

mediapool.bg