Кламер БГ - Новини: Златимир Йочев и Биляна Гавазова ще водят сутрешния блок на бТВ

Златимир Йочев и Биляна Гавазова ще водят сутрешния блок на бТВ

България

|
Пет, 19 Фев 2021г. 10:38ч.
Златимир Йочев и Биляна Гавазова ще водят сутрешния блок на бТВ

Златимир Йочев и Биляна Гавазова ще бъдат новите водещи на сутрешния блок на бТВ. Те заемат мястото на Антон Хемилян, който в края на миналата година бе назначен на позицията на Венелин Петков - шеф на "Новини, актуални предавания и спорт".

"Биляна и Златимир са колеги с доказан журналистически опит в телевизията и нямам съмнение, че ще продължат успешно мисията на "Тази сутрин" да представят първи на зрителите най-важните теми от деня и ексклузивните събеседници, топ експертите и авторитетите по общественозначимите теми. Пожелавам им успех и продължавам да работя заедно с тях и екипа на предаването, за да задаваме стандарта за успешен сутрешен блок в България", посочи Хекимян.

Освен новия формат с двама водещи, в "Тази сутрин" ще въведе още нови елементи, съобщават от телевизията.

Гавазова ще продължи и своята рубрика "Чети етикета". Не за пръв път тя става водещ на сутрешния блок на бТВ. През 2014 година беше екранна половинка на Хекимян, но след по-малко от година излезе в майчинство, а когато се върна вече имаше само рубрика.

През последните около 3 години Йочев бе водещ на сутрешния блок на националната Bulgaria ON AIR, а пътят му в телевизионната журналистика започва още през 2007 година в БНТ. Работил е и във вече несъществуващата Би Ай Ти.

Хекимян бе избран за заместник на Петков през декември м.г. Решението бе на главния изпълнителен директор на бТВ Мартин Швехлак, който пое поста си седмица по-рано. Месец след Петков от телевизията си тръгна и главният редактор на новините в бТВ Гена Трайкова.

В началото на октомври м.г. бТВ официално стана собственост на инвестиционния фонд "ПиПиЕф" (PPF) на чешкия милиарден Петър Келнер. Сделката бе за закупуването на "Сентръл Юръпиън Медия Еунтръпрайсиз" (Central European Media Enterprises – CME) срещу 2.1 млрд. долара и с нея Келнел придоби 30 телевизионни канала в Централна и Източна Европа. Шест от тях са българските bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring, останалите са в Чехия, Румъния, Словакия и Словения.

Пак през октомври за главен изпълнителен директор на "СМЕ България" бе назначен чехът Любош Йетмер, на когото сега ще е пряко подчинен Швехлак.

mediapool.bg