Кламер БГ - Новини: "Спаси София" предлага площад "Св. Александър Невски" да стане пешеходна зона

"Спаси София" предлага площад "Св. Александър Невски" да стане пешеходна зона

България

|
Четв, 06 Ян 2022г. 17:51ч.
"Спаси София" предлага площад "Св. Александър Невски" да стане пешеходна зона

Площад "Св. Александър Невски" да стане пешеходна зона, предложи в четвъртък с доклад до градския парламент на София общинският съветник Борис Бонев. Бонев сам посочва във фейсбук, че предложението му става факт след като новият председател на Народното събрание Никола Минчев обаяви, че "ако площадът стане пешеходна зона, НС на драго сърце ще се откаже от паркоместата си".

Преди ден стана ясно, че депутатите са запазили възможността да паркират на площада чрез законова вратичка, заложена в правилника на 47-ото НС.

"Най-красивият площад на София отдавна трябваше да бъде тиха и спокойна пешеходна зона, в която граждани и гости да се радват на най-забележителните ни сгради. Най-големите печеливши ще бъдат софиянци, които ще получат по-приятен център, а ще бъде прекратен и двойният стандарт, който съществува с безплатният паркинг за над 100 места за депутати", добавя още Бонев.

Той заключава, че очаква подкрепата от всички политически сили както в Столичния общински съвет, така и от партиите в Събранието.

mediapool.bg