Кламер БГ - Новини: Караджов: Парламентът да каже как да продължи строежът на магистрала "Хемус"

Караджов: Парламентът да каже как да продължи строежът на магистрала "Хемус"

България

|
Пет, 07 Ян 2022г. 12:13ч.
Караджов: Парламентът да каже как да продължи строежът на магистрала "Хемус"

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов

Парламентът трябва да се произнесе по казуса със строежа на магистрала "Хемус" и да укаже начина, по който да продължи дейността. Това заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов пред БНТ.

"Ако искаме да разплетем целия този казус докрай, тоест и 9-те отсчеки от магистрала "Хемус" да се направят докрай, без решение на Народното събрание или дори закон, няма да се справим", заяви Гроздан Караджов.

Той допълни, че няма как да бъдат накарани работещите в държавната компания "Автомагистрали", Управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура" или той като министър, да продължат да подписват документи, с които "по магичен начин" доставките и наемът на строителна техника се превръщат в завършени участъци от автомагистралата.

Гроздан Караджов каза, че няма просрочия за разплащане по договори. По тези за текущ ремонт и поддръжка срокът за разплащане е удължен до 30 юни.

Министърът на регионалното развитие заяви още, че няма сериозни забележки по поддържането на пътищата, откакто заема постта.

mediapool.bg