Кламер БГ - Новини: Служители на Столична община са свързани с имотната мафия

Служители на Столична община са свързани с имотната мафия

България

|
Ср, 04 Ян 2017г. 11:02ч.
Служители на Столична община са свързани с имотната мафия

Със сигурност служители на общината са свързани с имотната мафия, но не мисля, че бившият кмет на район "Младост" Цвета Авджиева има участие в схемите за кражби на парцели. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред бТВ.

Голяма част от имоти в "Младост" и населени места около София са били придобити с фиктивна реституция, базирана на подправени документи, установи разследване на бТВ.

Фандъкова нарече фиктивната реституция "престъпление". "Именно заради това сме сезирали компетентните органи и съм сигурна, че прокуратурата ще си свърши работата", каза столичният кмет.

Бившият кмет на район "Младост" Цвета Авджиева от ГЕРБ подаде оставка след граждански протести срещу застрояването на зелени площи в един от най-големите жилищни комплекси в столицата.

"Опити за кражба на имоти не се правят за първи път. Ние имахме случаи, в които успяхме да защитим обществения интерес", каза Фандъкова.

Тя отбеляза, че заедно с районните кметове са успели да спасят от застрояване 7 - 8 зелени площи в междублоковите пространства в "Подуене", "Красно село", "Слатина" и други райони.

mediapool.bg