Кламер БГ - Новини: След 15 г. в кома почина простреляният бизнесмен Манол Велев

След 15 г. в кома почина простреляният бизнесмен Манол Велев

България

|
Пет, 25 Март 2022г. 18:38ч.
След 15 г. в кома почина простреляният бизнесмен Манол Велев

Манол Велев

След петнадесет години в будна кома почина известният бизнесмен Манол Велев, който през юли 2007 г. бе прострелян в главата от неизвестен извършител и разследването на покушението така е стигна до изпълнителя или поръчителя на убийството.

Велев, който тогава бе 47-годишен, бивш председателя на Българския съюз на частните предприемачи "Възраждане" и беше президентски съветник, получи куршум пред офиса си. След известен престой в болница бе изписан, тъй като лечебното заведение не можеше да направи нищо повече за неговото лечение. Съпругата му Весела Лечева, известен състезател по стрелба, която тогава бе председател на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС) и член на Висшия съвет на БСП, през годините се грижеше за поддържането на живота му.

Поклонението пред Манол Велев ще бъде във вторник в православните гробища "Свети Арахангел Михаил" в столичния квартал "Бояна", съобщиха от семейството му, цитирани от вестник "24 часа".

Велев беше състезател по мотокрос, който започва успешен бизнес в сферата на хазарта, строителството, хотелиерството и други сфери.

mediapool.bg