Кламер БГ - Новини: Агенция "Фокус" се продава. Засилен интерес към радиата на медиата

Агенция "Фокус" се продава. Засилен интерес към радиата на медиата

България

|
Съб, 26 Март 2022г. 01:10ч.
Агенция "Фокус" се продава. Засилен интерес към радиата на медиата

Агенция

Агенция “Фокус” се продава. В момента към онлайн медията сериозен интерес проявяват няколко компании, като до две седмици ще стане ясно кой най-вероятно ще е потенциалният купувач. Това обяви пред Mediapool управителят на “Фокус” Диян Димитров.

“Имаме няколко оферти. Едната е за придобиване на цялата агенция “Фокус”. А другите оферти са само за придобиване на лицензиите на радиостанциите на “Фокус” и сайта на радиоверига "Фокус", уточни Димитров.

"Не знам откъде изтече информацията днес, че спираме дейност. Останахме много изненадани. Няма такова нещо. Агенция "Фокус" работи и ще продължава да работи", каза Димитров.

От думите му стана ясно, че най-вероятно потенциалният купувач ще бъде обявен до 14 дни.

"Обадете ми се след 2 седмици. Тогава ще обявим коя компания евентуално остава единствена потенциален купувач", каза още Димитров.

На въпрос дали чужди компании проявяват интерес към медиата, той посочи, че са регистрирани в България, което не изключва това да са и някои от телекомите, които държат медии в страната.

По-рано в. “24 часа” съобщи, че агенцията, създадена през 2000 г., ще бъде закрита.

Радиоверигата "Фокус" притежава 60 радиостанции, посочва на сайта си агенцията. Там е публикуван и пълен списък с наличните радиа.

Агенция “Фокус” вече е изградила 13 собствени регионални центрове в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Сливен, Смолян, Стара Загора, Шумен и централен офис в гр. София, а в радиостанциите “Фокус” се подготвят 24 часови собствени информационно-музикални програми, с новинарски емисии от национални и международни новини на всеки кръгъл час, със собствени информационни, публицистични, исторически, развлекателни, културни, образователни и спортни предавания, се посочва още на сайта на медиата.

След смъртта в началото на 2019 г. на Красимир Узунов, дългогодишен управител и собственик на "Фокус", агенцията бе наследена от съпругата му Тeтяна Узунова и дъщеря му Деница Джурова.

Mediapool се свърза с Тетяна Узунова, тя изслуша въпроса на медиата ни и след това прекъсна разговора. След това не отговаряше на последващи обаждания.

mediapool.bg