Кламер БГ - Новини: Жители на “Студентски град“ излязоха на протест срещу мръсотията

Жители на “Студентски град“ излязоха на протест срещу мръсотията

България

|
Съб, 26 Март 2022г. 14:28ч.
Жители на “Студентски град“ излязоха на протест срещу мръсотията

Студентски град, снимка БГНЕС

Жители на столичния район „Студентски“ излязоха на протест срещу мръсотията в квартала. Над 400 души са се присъединили към подписка, в която искат чиста градска среда, предаде БНР. Протестиращите се събраха пред сградата на Националната спортна академия

“Този проблем идва от интензивното строителство, не се почиства строителната техника, която влиза и излиза от обектите. Целият квартал е потънал в кал, в прах“, казва протестиращите, цитирани от БНР

Според тях строителната техника, която работи в квартала, не се почиства при напускане на обектите, въпреки действащите наредби.

“Това, което се случва в момента, е, че или строителната техника не се почиства и излиза с буци кал, които се сипят навсякъде – по тротоари, по улици е кошмарно мизерно и мръсно, или бутафорно камионите се измиват, след което отново минават през кал и на практика цялото упражнение се обезсмисля, а и хабим една вода“, твърдят хората.

Според тях основният проблем е, че общината не упражнява никакъв контрол. Те настояват централната и местната власт, които са собственици на територии в квартала, да влязат във владение и да започнат да ги управляват, а не постоянно да си прехвърлят отговорността.

Протестиращите жители на район „Студентски“ обявиха, че остават в готовност за нови прояви, ако не бъде решен проблемът с чистотата в квартала.

mediapool.bg