Кламер БГ - Новини: Слави Трифонов не искал да е премиер

Слави Трифонов не искал да е премиер

България

|
Нед, 04 Юли 2021г. 22:07ч.
Слави Трифонов не искал да е премиер

Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов не иска да е премиер. Това заяви пред бТВ Тошко Йорданов. Според него, ако се стигне до там, че ИТН да прави правителство, те ще предлoжат премиер и министри. От думите му обаче се разбра, че Трифонов не иска да влиза в тази роля.

"Слави Трифонов не е човек, който иска персонално власт, Слави Трифонов иска резултати, така че министертският съвет и министрите ще бъдат правилно подбрани изпълнители на политики", обясни Йорданов.

Наскоро Трифонов обяви, че на да се кандидатира и за депутат. Тогава той загадъчно заяви, че отговорност може да се носи и от друга институция без да усточни за коя става дума.

На въпрос дали самият той би станал министър Йорданов каза:

"Не, аз нямам никакво такова желание".

ИТН ще се опитат да реализират политиките, на които хората са казали „да“ на референдума, организиран от „Шоуто на Слави“ през 2016 г., каза още той. Йорданов за пореден път подчерта, че партията е създадена именно заради отношението на управляващите към резултатите от това допитване.

"Тези неща, на които хората казаха "да", ние ще ги реализираме“, каза той.

След изборите преговори с ГЕРБ няма да има, заяви още Йорданов. Той повтори, че счита партията на на Бойко Борисов за терористи, а по примера на американските власти с тях не се преговаря.

"За нас ГЕРБ са терористи на политическото поле", заяви той.

Партньори в евентуално бъдещо управление биха могли да бъдат "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!". С тези формации партията на Трифонов е готова да преговаря, защото много приоритетите им се припокриват.

Йорданов каза още, че според него сегашните министри на икономиката Кирил Петков и на финансите Асен Василев се справят много добре с работата си.

mediapool.bg