Кламер БГ - Новини: "Има такъв народ" вече има първи кмет - в Благоевград

"Има такъв народ" вече има първи кмет - в Благоевград

България

|
Пон, 05 Юли 2021г. 11:39ч.
"Има такъв народ" вече има първи кмет - в Благоевград

Илко Стоянов, сн. БГНЕС

Близо 3000 гласа повече от опонента си събра кандидатът на "Има такъв народ“ Илко Стоянов на проведения вчера балотаж на частичните местни избори в Благоевград.

Втори остава досегашният кмет на общината Румен Томов, който се яви като независим кандидат, но с подкрепата на БСП.

Изборната активност бе 28.46% или 18 645 гласа. С около 500 гласа повече в сравнение с предишния тур.

Общинската избирателна комисия обяви и финалните резултати. Кандидатът на "Има такъв народ“ събра 56.08 процента, а независимият Румен Томов - 40.78 на сто.

“Първото нещо, което ще направя е да започна работа и да проверя нещата чисто рутинно. За мен няма значение кой от кой екип е, в момента, в който открия нарушение, ще бъдете запознати с него публично и ще бъде предадено на компетентните органи“, каза новият кмет пред бТВ.

Досегашният градоначалник, който управлява община Благоевград 19 месеца, каза пред БНР, че приема резултата, но се усъмни в почтеността на вота.

"Имаше много сигнали за купуване на гласове, ние сме се обърнали към органите на реда. Ако избирателната активност беше по-висока, може би нямаше да се получи този резултат", посочи Румен Томов.

"Има такъв народ"и "Изправи се! Мутри вън!" се съюзиха с ГЕРБ в Благоевград. Промяната се оказа подмяна, написа във "Фейсбук" лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод изборите в Благоевград.

"ИТН и "Изправи се. Мутри вън!" се прегърнаха с ГЕРБ в Благоевград и заедно избраха бившия им заместник-кмет за градоначалник. Вместо да "изчегъртат " модела, го връщат на власт. Ние продължаваме последователно и принципно да се борим с този модел за истинска промяна, добавя лидерът на БСП.

mediapool.bg