Кламер БГ - Новини: Ситуацията в Перник е критична, местните готвят протести

Ситуацията в Перник е критична, местните готвят протести

България

|
Пон, 09 Дек 2019г. 09:00ч.
Ситуацията в Перник е критична, местните готвят протести

В някои квартали на Перник има изключително тежки проблеми и ситуацията вече е критична, каза кметът на града Станислав Владимиров.

"В Батановци няма близо 10 дни вече, в кв. "Църква" е същото положение – нямат никакъв достъп до питейна вода. Преди около месец, когато стартира водният режим, премиерът на заседание на МС разпореди на министър Петя Аврамова да създаде група, която в бърз порядък да решава тежките проблеми. За съжаление тази група се събра само веднъж при г-жа Аврамова. Тя близо месец вече не намери време да дойде в Перник да се запознае с изключително тежката ситуация", каза той пред БНР.

"Публично бе уволнен управителя на ВиК дружеството, което създаде допълнителен хаос", допълни Станислав Владимиров.

Жители на Батановци разказаха пред бТВ, че им се доставя вода от време на време вода с водоноска. Тя е ръждива и става сам за измиване на тоалетната, твърдят местните.

Хората заплашват с още протести, ако не им бъде пусната вода.

"Още преди година предупредихме, че има опасност градът да остане без вода, но ВиК не взе никакви мерки. Водният режим, наложен на Перник, не се спазва и хората непрекъснато са без вода", твърди кметът на Батановци Радослав Петров.

mediapool.bg