Кламер БГ - Новини: "Тракторът ще излекува всички": Съвети на Лукашенко срещу Covid-19

"Тракторът ще излекува всички": Съвети на Лукашенко срещу Covid-19

Свят

|
Вт, 17 Март 2020г. 12:41ч.
"Тракторът ще излекува всички": Съвети на Лукашенко срещу Covid-19

На 16 март Русия и Беларус влязоха в спор заради коронавируса. Президентът на Беларус Алекнасър Лукашенко изрази недоумение от решението на Русия да затвори общата граница, а руското правителство го упрекна, че не взима достатъчно мерки за борба със заразата.

По официални данни на властите в Беларус, заразените от Covid-19 там са 36 човека, а правителството не е въвело мащабни мерки за карантина. Страната е отворена за влизане на чужденци (но всички граници около Беларус са затворени), работят развлекателните заведения, училищата и пр.

Александър Лукашенко вече бе посъветвал сънародниците си да не се паникьосват заради коронавируса, да не купуват лекарства и маски, пише сайтът "Медуза". На 16 март, след като Русия затвори границата, той отново се изказа на тази тема, но този път предложи и своите съвети за защита от коронавируса. Ето списъка:

По-често си мийте ръцете.

Закусвайте, обядвайте и вечеряйте навреме.

Пийте водка ("Аз не съм човек, който пие, но в последно време на шега казвам, че с водката не само трябва да се мият ръцете, но и навярно, на ден по 40-50 грама сметнати като чист спирт, трови този вирус. Но не на работа").

Да се ходи в суха сауна ("Ако е два или три пъти седмично, също е полезно. Китайците ни казаха, че този вирус не издържа при +60°С").

Просто работете. Най-добре в полето на трактора. ("Приятно е да се гледа телевизия – хората [на село] работят на трактора, никой не говори за вируси. Там тракторът ще излекува всички, полето ще излекува всички").

mediapool.bg