Кламер БГ - Новини: Полицията в Орегон моли хората да не звънят на 911 заради липса на тоалетна хартия

Полицията в Орегон моли хората да не звънят на 911 заради липса на тоалетна хартия

Свят

|
Вт, 17 Март 2020г. 16:08ч.
Полицията в Орегон моли хората да не звънят на 911 заради липса на тоалетна хартия

Докато полицията в цяла Америка се готви за продължителни спешни обаждания заради епидемията от коронавирус, едно полицейско управление в Орегон се занимава с извънредна ситуация от съвсем друг порядък – хора сигнализират, че са останали без тоалетна хартия.

Полицията в Нюпорт публикува във Фейсбук настоятелна молба към местните жители да спрат да ползват спешния телефон заради недостига на тоалетна хартия.

"Трудно е да се повярва, че дори трябваше да публикуваме това", пише полицията. "Не се обаждайте на 9-1-1 само защото сте останали без тоалетна хартия. Ще оживеете и без наша помощ".

В момента тоалетната хартия е изчезнала от много магазини и супермаркети в САЩ и Европа, тъй като хората се запасяват с продукти заради избухването на пандемията. Много от продавачите в Amazon също нямат наличност на тоалетна хартия, предаде Си Ен Ен.

Полицейското управление в Нюпорт предлага на местните жители няколко приятелски съвета, нелишени от хумор, за това как да се справят с недостига.

"Всъщност историята ви предлага много други опции, когато не може да намерите ролка от вашата любима мека, ултра плюшена двупластова тъкан с цитрусов аромат", пише полицията.

"Моряците са използвали старо въже и котвена верига, напоени в солена вода. Древните римляни са използвали морска гъба на кличка, също напоена в солена вода. Ние сме крайбрежен град. Имаме солена вода в изобилие. Използвани са също морски раковини".

Полицията освен това съветва да се ползват касови бележки, вестници, платнени парцали, памучни топки, листа от природата и дори празната ролка от тоалетна хартия.

"Бъдете изобретателни. Бъдете търпеливи. Това е дефицит на ТХ. И това ще мине. Само не се звънете на 9-1-1. Ние не можем да ви донесем тоалетна хартия."

mediapool.bg