Кламер БГ - Новини: Йордания разполага военни на подстъпите към големите градове

Йордания разполага военни на подстъпите към големите градове

Свят

|
Вт, 17 Март 2020г. 17:33ч.
Йордания разполага военни на подстъпите към големите градове

Йорданските въоръжени сили ще бъдат разположени на входните и изходните пунктове на големите градове като част от действията на правителството за ограничаване на движението на хора в кралството, с оглед ограничаване на разпространението на новия коронавирус, предаде ДПА.

Последните мерки се въвеждат в момент, когато в страната са установени 35 случая на зараза.

"Тези мерки целят да предотвратят разпространението на коронавируса", се съобщава в армейско комюнике, в което хората са призовани да следват инструкциите на въоръжените сили в кралството.

Правителството ще затвори всички обществени и частни институции в страната, с изключение на жизнено важни сектори, каза говорителят на кабинета Амджад ал Адайлех.

Затворени ще бъдат също печатниците на вестници, а общественият транспорт ще бъде преустановен, "тъй като те допринасят за разпространение на инфекцията".

Кабинетът призова йорданците да не напускат домовете си, освен при крайна необходимост.

Тези мерки, които влизат в сила от утре, бяха обявени няколко дни, след като Йордания преустанови всички полети до и от страната и затвори училища и университети.

В региона има стотици случаи на зараза с коронавирус, а повечето държави са предприели мерки за ограничаването й - забранени са религиозни и социални прояви, затворени са образователните институции, а пътуванията са ограничени.

mediapool.bg