Кламер БГ - Новини: Свидетел: В джипа на Георги Семерджиев имаше две жени

Свидетел: В джипа на Георги Семерджиев имаше две жени

България

|
Вт, 07 Март 2023г. 12:38ч.
Свидетел: В джипа на Георги Семерджиев имаше две жени

Георги Семерджиев, снимка БГНЕС

По време на катастрофата в джипа на подсъдимия Георги Семерджиев е имало две жени. Това обяви пред съда в понеделник един от свидетелите по делото Марио Гюзелев, който е управлявал мотора си до мястото на инцидента и станал свидетел на случилото се непосредствено след сблъсъка. Той разказва, че в черния джип на Семерджиев е имало още две жени, които след удара са напуснали местопроизшествието.

Той посочи, че не ги е видял да излизат от автомобила, който бил разкъсан от удара, но ги чул да си говорят, отдалечавайки се.

"Покрай мен минаха две жени, от които едната придържаше другата. Едната хленчеше, а другата казваше: "Бързо, бързо, че убихме хора", разказа свидетелят. Той е видял в предната част на катастрофиралия автомобил маратонка и дамска чанта, която била долу до предната пасажерска седалка.

"Спрях, за да помогна. Ходил съм на курс за оказване на първа помощ и първата ми мисъл беше да помогна на някого, ако има нужда от първа помощ", посочи още свидетелят. Гюзелев казва, че джипът преминал на червен светофар, като направил същото и на кръстовището на булевард "България".

Свидетелят разказа още, че не е видял кой управлява автомобила. Преди катастрофата Марио Гюзелев бил леко засечен от Семерджиев, докато се движел от бул. "Фритьоф Нансен" към "Черни връх". Колата се е движила с много висока скорост.

Прокурорът Чавдар Железчев казва, че показанията на свидетеля за двете жени не се припокриват с останалите събрани доказателства.

"Считаме, че тази информация не се потвърждава. За нас, в голяма степен на категоричност, (подсъдимият) е бил сам в автомобила", казва Железчев. Според него по делото са по-важни експертните заключения за движението на автомобила, скоростта и другите обстоятелства около катастрофата.

Други свидетели по делото, разпитани от съда в понеделник, също потвърдиха за висока скорост на автомобила преди катастрофата, както и за преминаването му на червен сигнал на светофара. Делото ще продължи с разпити на вещи лица и заключения от експертизи.

При катастрофата на 5 юли м.г. Семердиев се удря с джипа си първо в такси. Пред съда шофьорът му разказа, че навлязъл в кръстовището на зелено, но бил зверски ударен. След това джипът удря двете момичета последователно като междувременно се разцепва на две части. Според прокуратурата Семерджиев е карал с над 160 км/ч и след употреба на наркотици.

mediapool.bg