Кламер БГ - Новини: Нападателят на медицинската сестра е обвинен в опит за умишлено убийство

Нападателят на медицинската сестра е обвинен в опит за умишлено убийство

България

|
Вт, 07 Март 2023г. 16:15ч.
Нападателят на медицинската сестра е обвинен в опит за умишлено убийство

Нападателят на медицинската сестра е обвинен в опит за умишлено убийство

Прокуратурата обвини 70-годишния мъж, нападнал преди ден медицинска сестра в София, в опит за умишлено убийство. Той остава в ареста за 72 часа, съобщиха от държавното обвинение и посочиха, че ще искат от съда постоянния му арест.

В понеделник около 14:20 ч. мъжът влезе сградата на 22 ДКЦ в София. Там той нападна и опита да убие 62-годишна медицинска сестра, като ѝ нанесе удари с нож в областта на дясната гърда, коремната област, десния крак, главата и лявата ръка.

По-рано днес от ИСУЛ съобщиха, че жената е в стабилно състояние.

"Няма опасност за живота на пациентката. С оглед на преживяната стресова ситуация и шока от днес ще се проведат консултации с психолог, психиатър", заяви д-р Петър Герзилов, заместник-директор по медицинската дейност на лечебното заведение.

Медицинската сестра все още се намира в интензивно отделение. "Още ден-два ще бъде в реанимация, след което пациентката ще бъде в отделението по хирургия", каза заместник-директорът на ИСУЛ.

Пострадалата е приета в болницата в шоково състояние с оглед на стреса и загубата на кръв от раните. "Разговорите с нея бяха дотолкова да можем да спасим живота ѝ и да обработим нейните 5 прободни рани. Трите, които са в областта на гръдния кош, са до ребрата. Там минават големи кръвоносни съдове, които ако не бяха обработени, имаше опасност за живота ѝ", обясни д-р Герзилов, цитиран от БГНЕС.

mediapool.bg