Кламер БГ - Новини: Санкции за руския футболист, появил се с потник с Путин на мач в Турция

Санкции за руския футболист, появил се с потник с Путин на мач в Турция

Спорт

|
Ср, 17 Фев 2016г. 18:24ч.
Санкции за руския футболист, появил се с потник с Путин на мач в Турция

Полузащитникът на руския футболен клуб "Локомотив" Дмитрий Тарасов ще бъде санкциониран за това, че показа потник с лика на руския президент Владимир Путин с надпис "най-учтивият президент" след края на мача с турския "Фенербахче" от Лига Европа, състоял се във вторник в Истанбул.

След загубата от домакините с 2:0 Тарасов свали фланелката си и остана по потника с образа на Путин, което бе разчетено като провокация срещу турските запалянковци в момент на обтегнати отношения между двете страни. Футболистът твърди, че не е целял това.

Московският железничарски клуб обяви, че вече е глобил Тарасов съгласно личния му договор, изрази съжаление за постъпката му, но обясни, че не е можел да я предотврати, тъй като не е знаел за намеренията му.

Европейската футболна федерация УЕФА пък откри дисциплинарно производство срещу футболиста, което ще се гледа на 17 март. Играчът може да бъде дисквалифициран за участие в десет мача.

УЕФА посочва, че правилата й не допускат участници в мачовете да демонстрират каквито и да било изображения, дори и те да имат доброжелателен характер. Политическата, идеологическата и религиозната пропаганда, лични изявления, както и рекламни изображения и лога нямат място на футболния терен, посочва организацията.

От "Локомотив" пък заявиха, че "инициативата на Дмитрий е неуместна и вредна както за клуба, така и за самия него".

mediapool.bg