Кламер БГ - Новини: Григор Димитров премина първия кръг в Акапулко

Григор Димитров премина първия кръг в Акапулко

Спорт

|
Ср, 24 Фев 2016г. 09:37ч.
Григор Димитров премина първия кръг в Акапулко

Григор Димитров преодоля първия кръг на турнира в Акапулко след победа със 7:5, 6:1 срещу американеца Денис Кудла. Българският тенисист се наложи след около час и половина игра.

Следващият му съперник отново е от САЩ - Доналд Йънг. Американецът преодоля с 6:3, 6:3 Жил Мюлер от Люксембург.

Мачът започна колебливо за Димитров, който бе изненадан с ранен пробив за Кудла. Заемащият 64-ото място в световната ранглиста тенисист го защити и поведе с 2:0. От този момент Димитров подобри представянето си в сервис геймовете. В четвъртия гейм той имаше две възможности да върне пробива, но съперникът му се защити. Това обаче се случи в шестия гейм, когато българинът изравни резултата.

Решителната стъпка Димитров направи в последния възможен момент преди сетът да стигне до тайбрек. При 6:5 и сервис на съперника си той дръпна с 40:15 и от втория опит приключи сета.

Пробивът във втория сет дойде след най-дългият гейм в мача, като българинът излезе победител и поведе с 3:1. Това сломи неговия противник и българинът затвори сета с 6:1. Димитров получи подкрепата от приятелката си Никол Шерцингер, която беше на трибуните.

mediapool.bg