Кламер БГ - Новини: СДС беше на автопилот, смята новият лидер Румен Христов

СДС беше на автопилот, смята новият лидер Румен Христов

България

|
Пон, 09 Юли 2018г. 12:29ч.
СДС беше на автопилот, смята новият лидер Румен Христов

Новоизбраният председател на СДС Румен Христов ще се заеме с консолидация на партията, която повече от година била на автопилот. Това коментира той в понеделник пред БНР, след като в събота спечели лидерския пост в конкуренция с д-р Антон Койчев, издигнат за поста от бившия лидер Божидар Лукарски.

"Повече от година партията беше на автопилот, не се вървеше след темите, които животът поставя в страната. Натрупа се едно недоволство, което доведе до провеждането на тази национална конференция. Зад мен бяха хората, които вярват в СДС. Благодаря на всички, които работят като пчелички и в крайна сметка успяхме да постигнем тази промяна. Надявам се да работя добре със заместник-председателите. Надявам се, че ще бъде един добър екип в името на СДС", каза Румен Христов.

Той бе водач на вътрешнопартийната опозиция срещу Лукарски, чийто отказ да подаде оставка предизвика сътресения и скандали в партията, достигащи до шумни разправии и физически сблъсъци по време на предходни партийни форуми.

Христов допълни, че много се надява Божидар Лукарски да остане в Съюза на демократичните сили: "Имаме една лоша традиция бившите председатели да ни напускат, но това не е добре за десния човек. Той оценява тези неща, защото е претенциозен и капризен, което го отличава от останалите", изтъкна Румен Христов.

mediapool.bg