Кламер БГ - Новини: С рисунка на Тео Ушев София каза "Благодаря ви" на медиците на първа линия срещу Covid

С рисунка на Тео Ушев София каза "Благодаря ви" на медиците на първа линия срещу Covid

България

|
Пон, 21 Фев 2022г. 15:26ч.
С рисунка на Тео Ушев София каза "Благодаря ви" на медиците на първа линия срещу Covid

С рисунка на Тео Ушев София каза

С рисунка на Тео Ушев столицата ще каже "Благодаря ви" на медиците на първа линия срещу Covid-19. Става въпрос за рисунката "Очи на медицински работници в Covid стая", която режисьорът на "Сляпата Вайша" нарисува докато се лекуваше от вируса във ВМА.

На нея са изобразени 12 лица, скрити зад предпазни маски.

Столична община организира визуална кампания в градска среда, която ще покаже емоционалната рисунка на артиста, за да благодари на всички медици, които са на първа линия в битката с коронавируса.

"Най-тъжното нещо на тази болест, е че дори не можеш да видиш лицата на хората, които са те излекували. Виждаш само очите им. По тях съдиш, дали ти се усмихват, дали са уморени. Всичко минава през тях. Отначало дори не можеш да се ориентираш кой кой е. После свикваш. Ти си цял, човек пред тях. А те - те са едни тревожни, но светещи, изпълнени с доброта и грижи очи... Поклон пред тези хора, медицинските работници. Дано ги разпозная някой ден на улицата, когато ги срещна. Затова си позволих да ги нарисувам, за да ги помня", написа преди около 2 месеца Ушев във фейсбук.

"Когато видях за първи път тази рисунка на Тео Ушев, прииска ми се да я видят много повече хора, но най-вече те – медиците на първа линия. Днес това е факт. На много места из София ще срещнем ОЧИТЕ НА МЕДИЦИТЕ, за да им кажем "Благодарим Ви!". Благодаря и на Тео Ушев, че безрезервно и безвъзмездно подкрепи кампанията, посветена на тези герои!", написа заместник-кметът Мирослав Боршош във фейсбук профила си.

mediapool.bg