Кламер БГ - Новини: 16 души са били убити при руска ракетна атака по пазар в Константиновка

16 души са били убити при руска ракетна атака по пазар в Константиновка

Война в Украйна

|
Ср, 06 Септ 2023г. 17:42ч.
16 души са били убити при руска ракетна атака по пазар в Константиновка

16 души са били убити при руска ракетна атака по пазар в Константиновка

Президентът на Украйна Володимир Зеленски потвърди, че 16 души са били убити, а 20 ранени при руска ракетна атака по пазар в Източна Украйна, предадоха ДПА и Укринформ.

Атаката бе извършена по град Константиновка. Зеленски предупреди, че броят на убитите и ранените може да нарасне. Той поясни, че магазини и аптека са били поразени при руския удар.

"Всеки в света, който продължава да се занимава с каквото и да е свързано с Русия, просто игнорира реалността. Отвратително зло. Нагло беззаконие. Пълна безчовечност", написа Зеленски в социалната мрежа "Екс".

В пост в социалната мрежа "Телеграм" Зеленски също така добави, че е бил поразен "един обикновен пазар, магазини, аптека. Хора, които не са направили нищо лошо". Той поднесе съболезнования на жертвите на руския удар.

Константиновка се намира в Донецка област.

Украинската прокуратура междувременно съобщи, че броят на ранените се е увеличил до 31.

Русия атакува Киев и Одеска област

Тази нощ с дронове беше атакувана южната част на Одеска област, предаде украинската новинарска агенция Укринформ, която се позовава на изявление на областния управител на Одеска област Олег Кипер в комуникационното приложение "Телеграм".

"Руските терористи атакуваха Измаилския район на Одеска област с дронове в продължение на почти три часа. За съжаление, един човек бе убит. Служител на селскостопанско предприятие, който бе сериозно ранен и почина в болница", написа Кипер.

Според областния управител са заснети разрушения и пожари в няколко населени места. При атаката са нанесени щети на пристанищна и селскостопанска инфраструктура, съобщава Укринформ.

В ранните часове на днешния ден Русия подложи Киев на ракетно нападение, но украинската противовъздушна отбрана свали всички изстреляни ракети, преди да достигнат целта си, заяви в социалната мрежа Телеграм военната администрация на столицата, цитирана от Ройтерс.

По думите на очевидци пред Ройтерс, в Киев към 05:50 ч. проехтели няколко взрива, звучащи подобно на стрелба от системите за ПВО, докато в същия момент в цяла Украйна била обявена въздушна тревога, отменена около час по-късно, предаде БТА.

"Поредна ракетна атака на врага срещу мирен град с целта да се убива мирно население и да се разрушава инфраструктура", написа ръководителят на военната администрация на град Киев Сергий Попко.

Той добави, че по първоначални данни в украинската столица няма жертви и разрушения.

Засега остава неясно какви са били мащабите на атаката, която е включвала различни видове ракети.

Няма коментар от руска страна.

mediapool.bg