Кламер БГ - Новини: Русия с нов рекорд на заразените от Covid-19, според Путин всичко е под контрол

Русия с нов рекорд на заразените от Covid-19, според Путин всичко е под контрол

Коронавирус

|
Нед, 19 Апр 2020г. 13:03ч.
Русия с нов рекорд на заразените от Covid-19, според Путин всичко е под контрол

Ситуацията с пандемията от коронавирус в Русия е под контрола на властите, заяви президентът Владимир Путин в поздравлението си към християните за Пасха (Великден). Същевременно страната потвърди 6 060 нови случая на Covid-19в неделя, с което официалният общ брой на случаите нарасна до 42 853. Това е поредно денонощие с рекорден ръст на новозаразени, след като в събота бяха отчетени 4 785.

"Властта на всички нива работи ритмично, организирано, отговорно. Ситуацията се намира под пълен контрол", каза президентът.

Той определи като необходими всички въведени ограничения за борба с коронавируса и уточни, че руските власти анализират опита на други страни и действат превантивно.

Сега Русия разполага с всичко необходимо за борба с пандемията, каза Путин: "И затова, както аз неведнъж съм казвал, ние имаме всичко: здрава, силна икономика, научен потенциал, необходимата материална и високотехнологична база в сферата на здравеопазването".

Преди ден от Кремъл соъбщиха, че Владимир Путин тази година ще пропусне великденската служба, но ще посети и ще запали свещ в параклиса в московската си резиденция Ново Огарьово, където живее и работи в момента.

Русия заема 10-то място в света по количество заразени.

За ден са починали 48 човека, с което жертвите в Русия станаха 361, а излекуваните от началото на пандемията досега – 3 291.

Най-много заразени с Covid-19 има в столицата Москва – над 24 000 случая

, а оздравелите са над 1 700.

От оперативния щаб заявиха в неделя, че 43% от новите заболели не са имали симптоми.

По последни данни, от началото на пандемията в страната са направени почти 2 млн. теста за коронавирус.

Заради борбата с коронавируса целият месец април е обявен за неработен в Русия, а в повечето региони е въведен режим на самоизолация. Специално в Москва от 15 април придвижването с автомобил или градски транспорт става само с дигитален пропуск.

mediapool.bg