Кламер БГ - Новини: Росеж Желязков се захваща с БДЖ и летище “София“

Росеж Желязков се захваща с БДЖ и летище “София“

България

|
Пет, 21 Септ 2018г. 10:31ч.
Росеж Желязков се захваща с БДЖ и летище “София“

Основните два приоритета на новия транспортен министър Росен Желязков са решаването на проблемите в БДЖ и концесията на летище "София".

"Не мога да кажа дали съм доволен от шефа на БДЖ, защото все още не съм разговарял с него. Тепърва ще се срещам и провеждам разговори с мениджърския екип. Няма да говоря сега за кадрови промени. Към 2009 г. БДЖ са имали 900 млн. лв. задължения, които сега са изплатени. Ще се работи за модернизация" каза той пред бТВ.

Желязков обясни, че не е притеснен от обжалване на обществената поръчка за нови влакове от страна на "Сименс" и "Шкода".

Според него "един министър трябва да е добър мениджър, а не най-добрият експерт". Затова ще работи за подобряване на координацията и взимаме на решения, което е проблем за цялата администрация.

Желязков коментира и публикациите, че е близък до началника на кабинета на Борисов - Румяна Бъчварова.

"Това са жълти новини. Всеки, който е в публичната сфера не е застрахован да го залеят фалшиви новини. С Бъчварова съм работил четири години – беше добро служебно сътрудничество", каза той.

"Лично мое желание и цел е да се справя с проблема на безопасност по пътищата. Ивайло Московски свърши много работа и се надявам да я продължа", добави Желязков.

mediapool.bg