Кламер БГ - Новини: Ремонтът на бул. "Тодор Каблешков" в София се бави заради кабели (видео)

Ремонтът на бул. "Тодор Каблешков" в София се бави заради кабели (видео)

България

|
Четв, 15 Юли 2021г. 19:21ч.
Ремонтът на бул. "Тодор Каблешков" в София се бави заради кабели (видео)

Ремонтът на бул.

Ремонтът на бул. "Тодор Каблешков" при кръстовището с "Луи Айер" в столицата се бави, а причината е изненадваща поява на кабели. Това стана ясно в четвъртък от проверка на ремонтните дейности от ресорния зам.-кмет Ангел Джоргов.

"Първоначално очаквахме, че ще изградим кръстовището на бул. "Тодор Каблешков" с "Луи Айер" за един месец и той ще завърши на 2 юли, но излязоха много допълнителни инженерни мрежи, главно кабели – силови и слаботокови. Всички тези реконструкции, допълнително с проектиране, са приключени и към момента вече трети ден върви асфалтиране и работа по тротоарите", посочи Джоргов, цитиран от БГНЕС.

Той призна, че има забавяне, но изрази надежда, че в края на следващата седмица – 23 юли, кръстовището ще бъде отворено за движение.

След това работата трябва да продължи в участъка между ул. "Деян Белишки" и ул. "Костенски водопад".

"Предстои преасфалтиране на пътното платно, изграждане на велоалея, тротоарни настилки и ново улично осветление", посочи той.

От думите му стана ясно, че продължава отчуждаването на терени по продължението на "Тодор Каблешков" в посока "Черни връх".

"Проектирането приключва, вече са пуснати проектите за съгласуване. Проектът ни до "Черни връх" е готов. Надявам се, че до следващата пролет ще приключат отчуждителните процедури и ще може напролет, с придобити терени, да започнем да работим пробива, който е изключително важен за софиянци", коментира зам.-кметът.

Попитан какво се случва с трасето на трамвая, Джоргов обясни, че успоредно с другите дейности тече и проектирането на релсовия път. "Първоначално сме възложили проектирането на участъка от бул. "България" до ухото на "Хладилника", като на по-следващ етап ще възложим за проектиране и трамваят по ул. "Филип Кутев", поясни той.

През ноември миналата година след 80 дни закъснение бе пуснат участъка от бул. "България" до ул. "Д. Белишки".

mediapool.bg