Кламер БГ - Новини: "Редута" остава само онлайн архив. "Без д-р Тони Филипов това място не би било същото"

"Редута" остава само онлайн архив. "Без д-р Тони Филипов това място не би било същото"

България

|
Вт, 09 Фев 2021г. 14:46ч.
"Редута" остава само онлайн архив. "Без д-р Тони Филипов това място не би било същото"

Сайтът за анализи и коментари "Редута" спира да публикува текстове, но ще продължи да съществува като дигитален архив. Решението бе обявено от колегите на основателя на сайта Стойко Тонев, известен като д-р Тони Филипов.

"Без д-р Тони Филипов това място просто не би било същото", написаха в последната публикация на "Редута" Веселина Седларска, Любослава Русева и Владимир Шопов:

Публикацията на Седларска, Русева и Шопов гласи следното:

"Скъпи наши читатели,

Смъртта отне човека, който вдъхнови създаването на това място за свободна мисъл и дискусия. Стойко бе инициатор на появата на този инфундибулум, където в продължение на цяло десетилетие предлагахме своите мисли и наблюдения за случващото се около нас. Сърдечно благодарим, че през това време вие бяхте наши читатели!

За съжаление, колкото и да звучи банално, всяко нещо има своето начало и своя край. Без д-р Тони Филипов това място просто не би било същото. По наша преценка, сегашният момент е подходящ да поставим точка на това начинание. Надяваме се, че то оставя съществена следа в усилията за удържане на свободата на словото в страната.

През идните месеци съдържанието на сайта ще остане в сегашния си вид, докато намерим начин и място за цялостното му дигитално архивиране.

С уважение, Веселина Седларска, Любослава Русева и Владимир Шопов"

Журналистът Стойко Тонев, който бе неподражаем коментатор и майстор на политическата сатира, почина внезапно преди десетина дни.

Той е завършил "Социология" в СУ "Св. Климент Охридски", доктор по политология. Бил е главен редактор на в. "Новинар", зам.-главен редактор на "Монитор" и "Експрес". Автор на пет книги и множество статии в различни български издания. Автор е на знаменитата рубрика "Из делниците на един луд", която излиза от 2002 г. в различни вестници и интернет сайтове.

mediapool.bg