Кламер БГ - Новини: Рафа Бенитес се върна начело на кралския клуб със сълзи на очи

Рафа Бенитес се върна начело на кралския клуб със сълзи на очи

Спорт

|
Четв, 04 Юни 2015г. 08:30ч.
Рафа Бенитес се върна начело на кралския клуб със сълзи на очи

Рафаел Бенитес се върна на треньорския пост в "Реал" Мадрид със сълзи на очи. "Това е много емоционален момент за мен. Вълнуващо е да се върна у дома, моята мечта се сбъдна. Не знам какво да кажа...Искам да играем хубав футбол, да печелим трофеи и да заслужа гласуваното ми доверие", заяви Бенитес при представянето пред играчите.

55-годишният специалист започва треньорската си кариера именно в "кралския клуб", където ръководи юношеската формация на мадридчани.

"Започваме нов етап с убеждението, че новият треньор ще ни направи по-силни. Притестваме Рафа Бенитес с добре дошъл в "Реал" Мадрид. Той е треньор, който познава нашата култура, притежава международен опит и редица отличия. Бенитес е истински мадридист, като тук се е изградил като футболист и като треньор. Няма по-добър човек, който да покаже какво означават нашата емблема, този екип и този стадио", каза на свой ред президентът на клуба Флорентино Перес.

Рафаел Бенитес отказа да коментира играчите, въпреки че му бяха зададени няколко въпроса за Икер Касийяс и Кристиано Роналдо. "Няма да отговарям на въпроси за отделните футболисти от първия ден. "Реал" Мадрид разполага с превъзходни играчи. За всеки треньор е огромно предимство да има в състава си такива футболисти. Моята цел е да превърна блестящите индивидуалности в силен отбор", увери той.

"Дали Кристиано Роналдо ще играе като "деветка"? Отбор с такива качества като нашия трябва да играе нападателно без значение с каква схема. Сега важното е да се съсредоточим върху работатта. Ще обръщаме най-много внимание на топката, на контрола върху нея и позиционирането. Ще работим 80 процента с топка и 20 без топка. (...) Твърди титуляри? Всички футболисти са страхотни. Зависи от момента и формата кой ще играе", каза Бенитес.

На въпрос как ще се справи с егото на големите звезди той заяви: "Обичам да разговарям с футболистите и взаимно да си споделяме идеи. Ще проверим всяка идея преди да я отхвърлим. Най-важното обаче е да поставим колектива над индивида".

На запитване за Давид де Хеа и възможността да акостира на "Сантиаго Бернабеу" испанският спец отговори: "Имаме страхотен отбор. Няма да навлизаме в детайли с имена. Трябва добре да анализираме с какво разполагаме с нашия състав и чак тогава да подгледнем към трансферния пазар. "Стърлинг? Не е наш футболист и няма да говоря за него", каза Бенитес.

Според него в края на сезона "Реал" Мадрид трябва да има шансове да спечели всички големи купи. Бенитес каза, че е разговарял с предишния наставник на тима Карло Анчелоти на професионално и лично ниво.

Треньорската кариерата на Рафаел Бенитес

започва именно от втория отбор на "Реал" Мадрид - "Кастийя" през 1986 г. С юношите на кралския клуб печели на два пъти шампионска титла и Купа на Испания по футбол под 19 години три сезона.

Кариерата му минава още през "Естремадура" и "Тенерифа", след което става шампион на Испания и носител на Купата на УЕФА с "Валенсия". Най-успешният му период е в "Ливърпул", като с мърсисайдци вдига трофея от Шампионската лига и Суперкупата на Европа, а след това и ФА Къп.

Следващите спирки на Бенитес са в "Интер", "Челси" и "Наполи", с които печели съответно Световното клубно първенство, Лига Европа и Суперкупата и Купата на Италия. През миналата седмица от Неапол съобщиха, че договорът на Бенитес няма да бъде подновен.

Очаква се "белият балет" да привлече ляв бек и плеймейкър, както и стража на "Манчестър Юнайтед" Давид Де Хеа, но Бенитес загатна, че няма да има решаващата роля по отношение на трансферите.

mediapool.bg