Кламер БГ - Новини: Радостин Василев отне лиценза на автомобилната федерация

Радостин Василев отне лиценза на автомобилната федерация

България

|
Ср, 18 Май 2022г. 17:50ч.
Радостин Василев отне лиценза на автомобилната федерация

Радостин Василев, Снимка: Архив

След като се закани във вторник, в сряда спортният министър Радостин Василев отне лиценза на автомобилната федерация, стана ясно от съобщение на Министерството на младежта и спорта.

"Министърът на младежта и спорта Радостин Василев издаде Заповед № РД-09-393/18.05.2022 г., с която ММС отнема безсрочен спортен лиценз № 1, издаден на Сдружение с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност "Автомобилна федерация на България", пише в съобщението.

Според него заповедта на министър Василев е издадена "във връзка с подадени множество сигнали, отнасящи се до нарушения от страна на спортни федерации".

При посещение в Плевен във вторник Василев каза, че в сряда предстои да отнеме лиценза на една от спортните федерации.

"Има сигнали и към прокуратурата, и към Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", към полицията и следствените органи. В този сектор трябва да има възмездие за разрухата, която се е случвала. Има федерации, които имат проблеми с това как отчитат разходването на средствата, отпуснати от държавата. Това са федерацията по биатлон, по шахмат. Имаме федерации, които още при встъпването ми в длъжност, са със забрани за провеждане на състезания и мероприятия, една от тях е федерацията по автомобилизъм, както и такива, които са с чисто вътрешни управленски и юридически спорове. Трудно е да научим федерации, които дълги години са работили в ситуация на административен и документен хаос да спазват правилата, но мисля, че се научават", каза той Василев.

През уикенда спортният министър прогнозира, че "първият човек, който ще влезе в затвора" е бивш министър на спорта.

mediapool.bg