Кламер БГ - Новини: Проф. Велислав Минеков: Ще се положат усилия за разединение на Реформаторския блок

Проф. Велислав Минеков: Ще се положат усилия за разединение на Реформаторския блок

България

|
Ср, 28 Май 2014г. 12:22ч.
Проф. Велислав Минеков: Ще се положат усилия за разединение на Реформаторския блок

Единствената формация, която беше морална и честна през цялата кампания, това беше Реформаторския блок, коментира пред БНР в сряда проф. Велислав Минеков, представител на партия "Движение България на гражданите" в Реформаторския блок.

"Ние не плащахме гласове, не извършвахме насилие над избиратели, ние не заплашвахме с уволнение, не бяхме корпоративния вот, който се състоя много успешно за пореден път. Ние разчитахме на убеждението на нашите симпатизанти и заслужихме висок успех. Моралът струва 6% от 100 възможни процента в нашата държава", каза той, напомняйки, че блокът взе над 6.4% от гласувалите.

Проф. Минеков смята, че дори тази подкрепа е шокирала мнозина, защото Реформаторският блок се превръща в заплаха, която трябва да бъде премахната.

"Ние не участваме в тези много неприятни и гнусни уговорки, в които всички останали участваха помежду си. Ние не сме част нито от Борисов, нито от Бареков, нито от ДПС или БСП. Явно тази самостоятелност пречи. Тя е трудно смилаема и в момента основните усилия ще бъдат положени върху нашето разединение, върху играта с нечий егоизъм. Ако синьото не се състоя толкова години подред, основната вина е в лидерския егоизъм", каза Минеков.

Според него предишното правителство на Бойко Борисов е трябвало да бъде разследвано за всички финансови начинания. "Съмнявам се в прословутата теза с магистралите, съмнявам се във всички ремонти, които бяха извършени и нещастната употреба на европейски пари", каза той.

"На следващите избори, надявам се единни, ние ще имаме далеч по-голям процент и ще определяме кой какъв е и дали ни заслужава", завърши той.

mediapool.bg