Кламер БГ - Новини: Протестна мрежа иска Иван Искров да публикува одитите на КТБ

Протестна мрежа иска Иван Искров да публикува одитите на КТБ

България

|
Ср, 16 Юли 2014г. 17:53ч.
Протестна мрежа иска Иван Искров да публикува одитите на КТБ

"Протестна мрежа" иска от шефа на БНБ Иван Искров да публикува на страницата на националната банка одитните доклади на КТБ.

В свое изявление организацията призовава гуверньора да престане да съобщава на публиката произволни интерпретации от документите, а да ги разкрие.

"Докато все още можем да питаме и да говорим, без да ни пратят в затвора, призоваваме г-н Иван Искров следното:

Публикувайте на сайта на БНБ докладите от прегледа на активите и пасивите на банковата група КТБ, възложен на независими одитори от "ДЕЛОЙТ ОДИТ" ООД, "ЪРНСТ И ЯНГ" ООД и "АФА" ООД, пишат от Протестна мрежа.

"БНБ не е банка "Антинари", а национална банка на гражданите на Република България. Заблуждаваща и невярна информация, поднесена от гуверньора на БНБ, срива окончателно доверието в институцията, която ръководите. Вашите послания започват да напомнят телеграмите на Остап Бендер: "Товарете портокалите в бурета”, пишат от Организацията.

"Вашата оставка не е факт, защото всички нормални хора се опасяват мнозинството на Пеевски да не избере на вашия пост "великия комбинатор“. Докарахме я до тук.

Дръжте се достойно и разкрийте истината", настояват още веднъж от Протестна мрежа.

"Ние няма да ви подпишем празен чек, с каквото изменено лице да се появите на следващата пресконференция, за да съобщите поредната бомбастична безсмислица, като тази за изчезналите кредитни досиета, например. Макар по–поетичната телеграма на героя на Илф и Петров от "Златният телец” да е друга: „Графинята с изменено лице тича към езерото", обясняват още протестиращите.

mediapool.bg