Кламер БГ - Новини: Прокурорският син от Перник излиза от ареста

Прокурорският син от Перник излиза от ареста

България

|
Вт, 13 Юни 2023г. 15:17ч.
Прокурорският син от Перник излиза от ареста

Васил Михайлов, Снимка: БГНЕС

Васил Михайлов, син на бившия зам-окръжен прокурор на Перник Бисер Михайлов, може да излезе от следствения арест и да чака края делото у дома си. Това реши във вторник районният съд в София. Решението не е окончателно и ако прокуратурата реши да протестира, ще се чака произнасяне и на втората инстанция.

Михайлов-младши е обвиняем за телесни повреди и хулиганство. Той е задържан от около година след като в Перник избухна скандал покрай неговите прояви. Миналото лято семейството на бивш футболен треньор се оплака, че той е бил пребит от сина на магистрата. Намеси се и кметът на града Станислав Владимиров, който обяви, че ще оглави протест, ако МВР и прокуратурата не вземат мерки.

Едва след това се разбра, че срещу прокурорския син има множество жалби, но са оставени без движение. Документите бяха набързо пратени в София, защото пернишките прокурори и съдии не искаха да се занимават със сина на свой колега.

Миналата година Михайлов бе пуснат за кратко под домашен арест, но после заяви в национален ефир, че нарушава мярката си. Затова отново бе върнат в следствения.

mediapool.bg