Кламер БГ - Новини: Прокуратурата ще разследва МВР заради съобщение за "Арсенал"

Прокуратурата ще разследва МВР заради съобщение за "Арсенал"

България

|
Пет, 08 Окт 2021г. 12:44ч.
Прокуратурата ще разследва МВР заради съобщение за "Арсенал"

Прокуратурата ще разследва МВР заради съобщение за

Прокуратурата се кани да разследва МВР и ДАНС заради съобщение на пресцентъра на силовото ведомство. Комичната история се разиграва ден, след като от МВР пуснаха съобщение, че двама литовци и руснак са били арестувани по подозрение, че са изнасяли информация за технологиите на военния завод "Арсенал" в Казанлък. Пускането на информация не е било разрешено от наблюдаващия прокурор, заявиха от държавното обвинение.

"Разпространената информация би застрашила националната сигурност на страната, може да попречи на разследването и за реализирането на наказателна отговорност на виновните лица", заявиха от прокуратурата.

Оттам твърдят, че започват разпити на служители на МВР и ДАНС. В случай, че се съберат достатъчно доказателства, ще се търси и наказателна отговорност.

Смешното в цялата история е, че съобщението бе разпространено по официалните канали на МВР. В тези случаи може поне да се предполага, че то е съгласувано.

Вътрешният министър Бойко Рашков не коментира действията на прокуратурата, но заяви, че сигурността в "Арсенал" със сигурност трябва да се подобри.

"Аз се изненадвам, че е допуснато това да се случи", заяви той.

mediapool.bg