Кламер БГ - Новини: "Продължаваме промяната": България ще има 600 общи точки за бъдещето, щом Борисов понесе отговорност

"Продължаваме промяната": България ще има 600 общи точки за бъдещето, щом Борисов понесе отговорност

България

|
Нед, 31 Юли 2022г. 19:23ч.
"Продължаваме промяната": България ще има 600 общи точки за бъдещето, щом Борисов понесе отговорност

Кирил Петков и Асен Василев, архивна снимка БГНЕС

Партията на Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната" даде ясен знак, че не приема офертата на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов да се обединят около шест общи приоритета след изборите, сред които са пълната диверсификация от Русия за газовите доставки и тези на ядрено гориво, таван върху цените на горива, мерки срещу скъпия ток, купуването на още осем изтребителя Ф-16 и евентуално съдебна реформа.

Часове след пресконференцията на ГЕРБ, от "Продължаваме промяната" публикуваха във Фейсбук позицията си по предложенията на Борисов.

В нея се посочва, че през последните 7 месеца лидерът на ГЕРБ е държал 59-те депутати на партията като слуги.

"Те положиха всячески усилия да препънат съдебната реформа в България. “Не пипайте организираната престъпност - ще настане хаос”, даже каза Дани Каназирева от ГЕРБ. "Хаосът" е г-н Борисов да бъде разследван защо има златни кюлчета в нощното си шкафче. Или бившите министри от ГЕРБ да се крият зад депутатски имунитети, докато не им се повдигат обвинения по висящите им производства в прокуратурата", посочва се в изявлението.

"Едва след като имаме свободна и независима прокуратура с ясно понесена отговорност от г-н Борисов, в България ще има не 6, а 600 общи точки в обществото за бъдещето на енергийната диверсификация, за правовия ред и за евроатлантическото ни бъдеще", завършва то.

mediapool.bg