Кламер БГ - Новини: Бащата на изчезналия Александър обяви 100 хил. лв. награда

Бащата на изчезналия Александър обяви 100 хил. лв. награда

България

|
Пет, 18 Ноем 2022г. 16:13ч.
Бащата на изчезналия Александър обяви 100 хил. лв. награда

Александър Цветанов, Снимка: БНТ

Александър Цветанов, баща на 12-годишния Александър от Перник, който изчезна миналия петък обяви 100 хил. лв. награда за човек, който доведе сина му или даде информация къде се намира. Нотариусът от Брезник обясни, че няма време, а той самият бил на края на силите си.

Детето се издирва вече седем дни без никакъв резултат въпреки усилията на полицията и хиляди доброволци. В четвъртък бащата обяви, че е минал на полиграф и изследването показало, че казва истината.

Изчезналият Александър е аутист. Миналия четвъртък не е бил на училище. Бащата обясни, че взел това решение, защото в клас много се разсейвал, а иначе работел добре с частни учители.

Цветанов за пореден път повтори, че не е получавал заплахи. Той заяви, че усещането му като баща било, че детето е отвлечено. Никой не му искал откуп. Той отказа да говори за бившата си съпруга, за която се знае, че живее в чужбина. Каза само, че тя не е замесена в изчезването.

Според твърденията на бащата детето е изчезнало по време на разходка близо до болница Профилакториум в покрайнините на Перник. Въпреки че районът бе щателно претърсен, следи не бяха открити. След няколко дни безплодни опити се появиха подозрения, че родителят укрива информация. През последните дни той насочваше доброволци към търсене в различни райони. Бащата се доверява на твърдения на врачки и екстрасенси.

Търсенето стана хаотично, а в четвъртък голяма група доброволци обявиха, че прекратяват участието си в акцията. Те заявиха, че никой не им дава информация и не ги организира, а те търсят на най-различни места без никакъв резултат.

Пред БНТ криминалистът Иван Савов коментира, че е почти сигурен, че детето е било отвлечено. Той заяви, че не е оптимист, че ще бъде открито живо.

"Мина прекалено много време на търсене в район, в който очевидно няма да го намерят. За съжаление не бяха свършени някои неща, които трябваше да бъдат свършени още в самото начало и които може би щяха да дадат някаква правдива следа за това как и кога се е случило", каза той.

По думите му още от първия ден е трябвало бащата да бъде отделен от издирването и с него да работят криминални психолози и разследващи, а не да го оставят да насочва акцията по този начин. Савов коментира още, че досега не е търсено в района на Брезник, където бащата работи като нотариус.

mediapool.bg