Кламер БГ - Новини: Премиерът сформирал щаб в дома си след отвличането на Адриан Златков

Премиерът сформирал щаб в дома си след отвличането на Адриан Златков

България

|
Четв, 14 Септ 2017г. 09:31ч.
Премиерът сформирал щаб в дома си след отвличането на Адриан Златков

Премиерът Бойко Борисов сформирал в дома си щаб за разследване на отвлечения Адриан Златков, който бе върнат невредим в понеделник, след като баща му Тони Златков плати откуп.

Това разказа бащата на похитения в четвъртък пред бТВ. По думите му Борисов му се обадил още вечерта след отвличането, за да го покани в дома си и да се запознае със случая.

"Там видях сформиран много сериозен щаб от висши полицаи, безкрайно съм му благодарен, защото сме едни средни хора, а той обърна внимание", разказа Златков, добавяйки, че когато отишъл в полицията след изчезването на сина му, видял два щаба, които вече работят по случая.

Именно той е бил човекът, който е намерил изоставения край пътя за Герман автомобил на Адриан. Златков отново не пожела да разкрие размера на откупа, но заяви, че е събирал сумата в продължение на 4-5 дни с помощта на приятели и бизнес партньори.

Бащата на Адриан разказа още, че е хвърлил парите от посочен му от похитителите мост и сам е помолил полицията да не се намесва при предаването на откупа. Добави и, че престъпниците са изпълнили всичко, което са обещали и макар да му е странно им благодари.

През април в автокъщата на бизнесмена е имало палеж, за който той сега смята, че е бил част от подготовката за отвличането като насочи логиката на този случай в тази посока. Не смята, че въпроси, свързани с неговия бизнес, са в основата на отвличането.

Въпреки случилото се, Тони Златков подчерта, че според него България е добра държава за развитие. Попитан дали семейството му мисли за изнасяне в чужбина, подобно на това на Киро Киров, който бе отвлечен от т.нар. банда на "Наглите", той каза, че засега не са мислили за това.

Все пак семейството вече ползва охрана, каквато не е имало преди. "Страхът и шокът няма да изчезнат цял живот", обобщи бизнесменът.

mediapool.bg