Кламер БГ - Новини: Премиерът и щабът са с отрицателни проби за Covid-19

Премиерът и щабът са с отрицателни проби за Covid-19

България

|
Пон, 16 Март 2020г. 19:53ч.
Премиерът и щабът са с отрицателни проби за Covid-19

Премиерът и всички членове на оперативния щаб срещу коронавируса са с отрицателни проби за заболяването, съобщиха на редовния брифинг на щаба в понеделник следобяд.

В четири поредни дни премиерът Бойко Борисов и началникът на щаба ген. Мутафчийски са били изследвани във вирусологичната лаборатория на ВМА по два метода. По конвенционалния метод са им взети респираторни проби и изследвани по PCR методика. Също така са им били направени бързи кръвни тестове, съобщи д-р Анелия Гоцева, която е лекар по инфекциозни болести и вирусология.

Резултатите от всички изследвания до момента са отрицателни. Изследвани са също всички членове на националния щаб и тяхните резултати също са отрицателни, каза тя.

"Всички лидери в света, показвайки своята отговорност към нацията, са длъжни да го правят. Не се причислявам аз към тях, говоря за премиерите", коментира началникът на щаба ген. Мутафчийски.

В началото на брифинга той демонстрира как си е ушил собственоръчно маска от два ластика и три слоя марля с цел да парира постоянно изникващите въпроси за дефицит на маски за лекарското съсловие и гражданите.

mediapool.bg