Кламер БГ - Новини: И в деня на вота премиерът говори какви пари "дава" (видео)

И в деня на вота премиерът говори какви пари "дава" (видео)

България

|
Нед, 04 Апр 2021г. 10:42ч.
И в деня на вота премиерът говори какви пари "дава" (видео)

Премиерът Бойко Борисов гласува първи от политическите лидери - час след началото на изборния ден.

Той направи това в 8 сутринта в училище "Христо Смирненски" в Банкя. Всичко се предаваше на живо, без самото гласуване, на страницата му във Фейсбук. Журналисти нямаше, а ГЕРБ така и не обяви часа, в който ще упражни правото си на вот премиерът.

Граждани обърнаха внимание, че пиарът на Борисов Севда Арнаудова явно може да снима с телефона си и излъчва на живо от избирателната

секция, включително лицата на хората, докато видеонаблюдението при броенето на гласовете бе забранено.

"Защо Севда (разбирай Севда тв) може да снима с телефона си в секцията (снимайки лицата на всички присъстващи), а аз да не мога да снимам отварянето на урната и преброяването (без лица и без глас)? Или Севда е нещо по-така от нас останалите?!", запита във Фейсбук Ангел Ангелов, застъпник на Демократична България в Барселона.

Макар и изброен ден, Борисов продължи да се държи и да говори така, сякаш агитацията с джипката продължава, като отново наблегна върху раздаването на пари.

Той определи тези парламентарни избори като "най-скъпите", защото струват над 150 млн. лв. по негови изчисления. Близо 50 млн. лева са дадени за осигуряване на машинно гласуване, над 50 млн. за поставяне на ваксини и още толкова за организацията в изборния ден.

"Ако някой иска на няколко месеца да даваме по 150 млн. вместо да даваме за пенсии, да повишаваме доходите, това е негово право", каза Борисов очевидно визирайки президента Румен Радев.

Борисов каза, че неговата политическа партия е водила "най-толерантната и най-добронамерената" предизборна кампания, в която не са обидили никого.

Той пожела "едни честни и почтени избори" и успех на ГЕРБ и СДС, за да продължи България да бъде управлявана по европейски и стабилно.

Бойко Борисов заяви още, че е получил огромна подкрепа от европейските лидери и изреди редица имена, включително и на премиери, които не са от неговото политическо семейство.

"Най-голямата подкрепа, получихме в петък от Европейската комисия с милионите дози ваксини. Благодаря на тези 19 държави членки - най-големите в Европа, че се съгласиха да предоставят от техните дози на българите", каза Борисов.

"„Дано да имаме честни и почтени избори, за да може както ни подреди народът, след това да имаме и претенции. Не можеш да имаш няколко процента, а да искаш да говориш от името на народа, и обратното. Надявам се мобилизацията на партията ни ГЕРБ и СДС да е успешна", допълни още Борисов.

След това лидерът на ГЕРБ посети черква и запали свещ, а живото му предаване продължги на Фейсбук страницата му.

Уважаеми читатели, очакваме вашите сигнали, впечатления и коментари,

включително снимки и видеа, за хода на изборите. Може да изпратите съобщение към страницата на Mediapool.bgвъв Фейсбук или на email: mediapool@mediapool.bg

mediapool.bg