Кламер БГ - Новини: Порои заляха София и Благоевград

Порои заляха София и Благоевград

България

|
Ср, 08 Юни 2022г. 19:40ч.
Порои заляха София и Благоевград

Така изглеждаше столчният квартал

Силна буря вилня в София привечер, наводни мазета, жилища, заведения и повали множество дървата, преди да премине в напоителен дъжд. Кола е потрошена край стадиона "Васил Левски" от паднало от силния вятър дърво, предаде бТВ.

Близо 30 са сигналите, получени в столичната пожарна, за щети, нанесени от силната буря в София. Повечето от сигналите са за наводнени улици. Има и няколко сигнала за наводнени мазета и приземни етажи на къщи.

Към момента няма данни за пострадали хора, съобщиха от Столичната община.

Общо 6 екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция" реагират на сигнали за проблеми заради изсипалия се дъжд.

Към момента екипите са работили за отстраняването на паднали клони и дървета в кв. "

"Орландовци", там има завирявания, но улиците се превърнаха в реки и в кв. "Слатина". Затруднения с движението на автомобили имаше в централната част на града – по булевардите "Мария Луиза" и "Христо Ботев", както и по ул. "Кукуш".

Пороят забави движението по трамвайна линия №6 на бул. "Ген. Н. Жеков".

Силен дъжд, придружен с мощни гръмотевични бури, се изсипа и над Благоевград в продължение на 40 минути, предаде БНР. Булеварди и улици са залети. Наводнени са ниските етажи на обществени сгради, жилища и няколко заведения.

От държавното ВиК дружество съобщиха за много аварии, тъй като дъждовната вода не може да бъде поета от мрежата. Всички екипи на пожарната са мобилизирани да изпомпват водата.

Засега няма съобщения за пострадали от бурята хора.

mediapool.bg