Кламер БГ - Новини: Лидерите на трите останали в коалицията партии обявиха, че са обединени срещу хаоса

Лидерите на трите останали в коалицията партии обявиха, че са обединени срещу хаоса

България

|
Ср, 08 Юни 2022г. 23:44ч.
Лидерите на трите останали в коалицията партии обявиха, че са обединени срещу хаоса

Лидерите на трите останали в коалицията партии обявиха, че са обединени срещу хаоса

Лидерите на трите политически сили, останали в управляващата коалиция, след оттеглянето на партията на шоумена Слави Трифонов, обявиха, че остават обединени и решени да настоящото правителство на България да продължи да работи. Това стана в сряда вечерта на коалиционен съвет във формат "Продължаваме проманата", БСП и "Демократична България.

След срещата пред журналистите излязоха съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев, лидерът на БСП Корнелия Нинова и съпредседателите на "Демократична България" Христо Иванов и Атанас Атанасов, придружени от говорителя на кабинета Лена Бориславова и депутатите от БСП Георги Свиленски и от ДБ Владислав Панев.

Те демонстрираха решимост кабинетът и парламентът да оцелеят сред днешния трус от оттеглянето на Трифонов от коалицията.

Искаме да успокоим всички граждани, че всичко, което зависи от нас, ще го направим, България да продължи точно със същото правителство, което има в момента. Няма да допуснем заради его, заради задкулисие или нещо друго България да влезе в спирала от избори в момент на война, когато има енергийна, газова криза, увери премиерът Кирил Петков.

Той благодари на придружаващите го коалиционни партньори за подкрепата и заяви, че всички съзнават отговорната задача, която имат, предвид възможността България да влезе в поредната политическа криза.

"До края на годината, докато получим парите от Брюксел – казваме "не" на хаоса, казваме "не" на единични решения, които могат да хвърлят цялата ни държава в криза и "да" - заедно, "да" - срещу корупцията, "да" - за промяната на КПКОНПИ. Не искам на повече въпроси да отговарям, защото българските граждани трябва да знаят, че тази коалиция застава зад тях и приоритет №1 за утрешния ден е приемането на бюджета, защото хората имат нужда от допълнителни пенсии, бизнесът има нужда от помощи, младите семейства имат нужда от данъчна подкрепа и всички българи имат нужда от по-ниски цени на горивата. Благодаря ви", каза министър-председателят.

Приетият по-рано на заседание на Министерския съвет проект на актуализация на бюджета, който всъщност предизвика разрива между ИНТ и "Продължаваме промяната", влиза още в четвъртък за разглеждане на първо четене в бюджетната комисия, заедно с промените на здравната каса и държавното обществено осигуряване.

mediapool.bg