Кламер БГ - Новини: Подновяват се гражданските протести за "Правосъдие без каскет"

Подновяват се гражданските протести за "Правосъдие без каскет"

България

|
Пон, 20 Септ 2021г. 17:55ч.
Подновяват се гражданските протести за "Правосъдие без каскет"

Подновяват се гражданските протести за

В сряда гражданската инициатива "Правосъдие за всеки" обяви, че подновява протестите пред Съдебната палата в София под надслов "Правосъдие без каскет". Каскетът е символ на главния прокурор Иван Гешев, който беше основна мишена на многохилядните протести в страната през миналата година.

"И този парламент си отиде без да започне дори съдебната реформа. Специализираните съдилища и прокуратури, както и Висшият Съдебен съвет и главният прокурор остават отново! В Европейския парламент България стана център на безпрецедентен дебат за огромната корупция, кражбата на бюджетни и европейски пари и избирателно действащото правосъдие, контролирано от политици и олигарси, по повод наложените санкции по закона "Магнитски", наложени от САЩ. Ще избираме трети парламент за една година, а този срамен състав на ВСС пак поръчково ще избира нов председател на ВКС!", се напомня в призива на "Правосъдие за всеки".

Организацията казва, че гражданите трябва да заемат по- активна и гневна позиция и да принудят политиците да си изпълнят обещанията в следващото Народно събрание.

"Добре е да го направим сега, докато не е станало безнадеждно късно! Подновяваме нашите редовни протести след лятото на политическото бездействие в Народното събрание. В деня на Независимостта, 22-ри септември, нека се обединим на Площада, за да отстоим Народния суверенитет в мирно време и да си отвоюваме държавата от Мафията!", призовава гражданската инициатива.

mediapool.bg