Кламер БГ - Новини: Палестинско момче бе убито от израелски войници при сблъсъци на Западния бряг

Палестинско момче бе убито от израелски войници при сблъсъци на Западния бряг

Свят

|
Съб, 06 Ноем 2021г. 07:59ч.
Палестинско момче бе убито от израелски войници при сблъсъци на Западния бряг

Сн. ЕПА/БГНЕС, архив

Израелски войници застреляха вчера 13-годишно палестинско момче по време на сбълъсъци на окупирания Западен бряг, съобщи палестинското здравно министерство, цитирано от Ройтерс.

Израелската армия заяви, че палестинци са замеряли с камъни войниците на мястото на инцидента, източно от град Наблус в централната част на Западния бряг.

"Войниците отговориха със средства за разпръсване на масови безредици и стрелба с бойни патрони. Осведомени сме за съобщенията за убит палестинец. Инцидентът се разследва", каза израелската армия.

Момчето е било улучено в корема и е починало скоро след откарването му в болница, съобщиха палестинското здравно министерство и лекари.

На шестима други палестинци е била оказана медицинска помощ на мястото на сблъсъците в село Бейт Даджан, след като са вдишали сълзотворен газ, използван от израелските войници, съобщи службата за спешна помощ на палестинския Червен полумесец.

Насилието на Западния бряг - територия, завладяна от Израел през 1967 г., не стихва, откакто мирните преговори под егидата на САЩ бяха прекратени през 2014 г.

Палестинците искат включването на Западния бряг, ивицата Газа и Източен Ерусалим в бъдещата им държава.

mediapool.bg