Кламер БГ - Новини: Пак протест в "Пирогов", медици заплашват да напуснат

Пак протест в "Пирогов", медици заплашват да напуснат

България

|
Вт, 20 Юли 2021г. 13:50ч.
Пак протест в "Пирогов", медици заплашват да напуснат

сн.: БГНЕС

За пореден ден служители на "Пирогов" излязоха на протест в подкрепа на освободения директор на лечебното заведение проф. д-р Асен Балтов и срещу обвиненията, че болницата е източвала НЗОК. Част от протестиращите декларират готовност да напуснат болницата.

Лекари, медицински сестри и санитари за пореден път настояха за оставката на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров. Те настояват още за незабавната оставка на директора на НЗОК и въвеждане на пътека, която да осигури лечението на пациентите с постковид синдром и лонгковид синдром.

В подкрепа на медиците на протеста дойде и председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.

"Със своето присъствие тук показват своето отношение към една от най-хуманните професии в света. Тези хора са честни и се грижат за живота и здравето на нас и близките ни", допълни още той в защита на протестиращите лекари.

Протестиращите за пореден път затвориха за движение натоварения столичен булевард "Цар Борис III", предизвиквайки големи задръствания. Те се заканиха, че протестите ще продължат докато доскорошният директор проф. Асен Балтов не бъде възстановен на поста.

mediapool.bg