Кламер БГ - Новини: Военен полицай е намерен прострелян

Военен полицай е намерен прострелян

България

|
Вт, 20 Юли 2021г. 15:35ч.
Военен полицай е намерен прострелян

Военен полицай е намерен прострелян

Служител на Военна полиция е намерен прострелян на полигона "Ново село", като основната версия е, че се е самоубил, потвърдиха от военното министерство.

Към момента случаят се изяснява.

Простреляният военен полицай е старши лейтенант Тодор Манчев

Източници от МО обясниха, че той е свързан със случая в пловдивското село Чешнегирово, при който американски военни нахлуха погрешка в производствен цех.

"След проведена служебна проверка на Военна полиция – Пловдив, двама служители, между които и старши лейтенант Тодор Манчев, са санкционирани със забележка от директора на регионалната служба. Извършена е и последваща проверка по инцидента от Инспектората на Министерството на отбраната", обясниха от МО.

Министърът на отбраната Георги Панайотов не е санкционирал старши лейтенант Тодор Манчев заради случая в Чешнегирово, тъй като е преценил, че няма извършени от него нарушения.

Случаят в Чешнегирово стана публично известен две седмици по-късно едва след като големите телевизии показаха репортажи със собственика и работници в цеха. И МО, и американското посолство съобщиха, че не са били уведомени за случилото се.

Затова МО започна проверка защо "Военна полиция" не е предала информация.

По неофициална информация заради казуса има освободени служители на "Военна полиция".

mediapool.bg