Кламер БГ - Новини: Отцепник на ИТН се яви на детектор на лъжата купен ли е

Отцепник на ИТН се яви на детектор на лъжата купен ли е

България

|
Ср, 22 Юни 2022г. 18:56ч.
Отцепник на ИТН се яви на детектор на лъжата купен ли е

Георги Георгиев (в средата) обяви резултатите от явяваните си на полиграф

Напусналият "Има такъв народ" депутат Георги Георгиев обяви, че се е подложил на детектор на лъжата по два въпроса - "Ти получили пари от някого, за да напуснеш ИТН?", и "Кирил Петков предложил ли ти са станеш министър на "Продължаваме промяната"?, и техните потвърдени от лабораторията отговори са "не".

Това заявиха на пресконференция в сряда привечер петима от шестимата отцепници от партията на Станислав Трифонов, които бяха обвинявани както от съпартийците си, така и от медии, че са купени или че са им предлагани постове. Както стана ясно по-рано, в ИТН е нормална практика политиците от партията да се проверяват с детектор на лъжата и да бъдат следени изкъсо по всякакви възможни начини.

"Купуването и продаването на гласове е престъпление. Купуването на народни представителите е още по-голямо престъпление, но обявяването, че има купени народни представителите е също такова престъпление", заяви Георгиев.

Той показа пред журналистите резултатите от полиграфското изследване в лаборатория "Асес", която била избрана от техен колега, чието име не пожела да разкрие.

Георгиев призова главния прокурор да поиска конкретни доказателства от всички, които обвиниха депутатите от ИТН, че са купени, за да напуснат групата си и да подкрепят правителството на Кирил Петков, и ако такива няма, да се предприемат действия.

"Тошко Йорданов и Слави Трифонов също да застанат на детектор на лъжата", призова още той.

"Ние казваме какво се е случило, те не отговарят. Спокойни сме, защото казваме истината и нямаме проблеми с никой, те имат проблем със своите избиратели", допълни още той.

Останалите четирима също декларираха готовност да се явят на детектор на лъжата. Предложиха дори да отидат заедно с Тошко Йорданов, за да няма съмнения, че лабораторията е купена.

Според тях вотът на недоверие към кабинета, който ще се гласува по-късно вечерта, няма да мине.

mediapool.bg