Кламер БГ - Новини: Протест на ДПС и "Възраждане" приветства с овации появата на Пеевски в парламента

Протест на ДПС и "Възраждане" приветства с овации появата на Пеевски в парламента

България

|
Ср, 22 Юни 2022г. 19:11ч.
Протест на ДПС и "Възраждане" приветства с овации появата на Пеевски в парламента

Протест на ДПС и

Антиправителствен протест събра привърженици на ДПС и "Възраждане" при служебния вход на Народното събрание в сряда, часове преди гласуването на вота на недоверие срещу правителството на Кирил Петков. На протеста има симпатизанти на ДПС, докарани с автобуси от различни краища на страната.

Около 17.40 часа сред симпатизантите на движението на път за парламента премина депутатът от ДПС и бизнесмен Делян Пеевски, който иначе рядко участва в заседанията на парламента, но днес е решил да удостои със символичното си присъствие вота на недоверие срещу кабинета "Петков".

Той беше приветстван от активистите на ДПС и се здрависваше с тях под възгласи "ДПС" и "Оставка", но отказа да отговаря на въпроси на журналисти. Заедно с Пеевски бяха още лидерът на партията Мустафа Карадайъ и депутати от движението.

"Хора от цяла България са тук, за да протестират и да поискат оставката на това правителство. Ние сме дошли на мирен протест", заяви кметът на Кърджали Хасан Азис.

Той коментира, че не се притеснява от това, че привържениците на ДПС са на един протест с тези на "Възраждане".

От партия "Възраждане", обаче, се разграничиха и казаха, че затова не вдигат знамената на партията си на днешния протест, за да не изглежда, че са в обща демонстрация с ДПС.

Освен симпатизантите на ДПС

и "Възраждане" на антиправителствения протест присъстват и протестиращи срещу високите цени на горивата и превозвачи.

Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи заяви, че днес превозите не са били преустановени и на протеста са дошли само представители на транспортни фирми, които не са на работа.

Около 18.30 часа от другата страна - пред сградата на парламента се събира и протест в подкрепа на правителството.

mediapool.bg