Кламер БГ - Новини: "Отровното трио" обсъди с Манолова и партията на Трифонов изборните проблеми

"Отровното трио" обсъди с Манолова и партията на Трифонов изборните проблеми

България

|
Пон, 26 Окт 2020г. 14:02ч.
"Отровното трио" обсъди с Манолова и партията на Трифонов изборните проблеми

"Отровното трио" обсъди в понеделник с извънпарламентарни партии изборния процес и проблемите в него. На срещата е присъствала Мая Манолова "Изправи се.БГ", както и представител на партията на шоумена Слави Трифонов "Има такъв народ".

По информация на Mediapool е била обсъден възможността за оперативно взаимодействие и мрежа от застъпници на различните формации, която да може да покрие повече избирателни секции.

"Има такъв народ" е била представена от главния секретар на партията Виктория Василева. На разговорите бе поканено и обединението "Демократична България" (ДСБ, "Да, България", "Зелено движение"), трите партии обаче не са участвали в разговорите.

Преди ден съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов реши да отговори публично на отправената покана с дълъг статус във Фейсбук. Тогава обясни, че целта му е да се избегне "всякакъв съпътстващ политически "шум". Той изреди с какво се ангажира формацията му, като част от тях са: електронна платформа, в която застъпниците на партии и наблюдатели от НПО да публикуват резултатите от протоколите на секционните комисии; предоставяне на експерти за одит на машините; онлайн регистрация на застъпниците на "Демократична България"; предоставяне на обучителни материали за наблюдатели; механизъм за своевременно подаване на жалби и сигнали за нарушения на правилата за предизборна агитация и за нарушения в изборния ден.