Кламер БГ - Новини: Гешев е под карантина заради заразен член на семейството му

Гешев е под карантина заради заразен член на семейството му

България

|
Пон, 26 Окт 2020г. 15:51ч.
Гешев е под карантина заради заразен член на семейството му

Главният прокурор Иван Гешев е под карантина заради заразен с коронавируса член на неговото семейството. Това съобщи самият той в профила си в Twitter. Тестът на главния прокурор Иван Гешев е отрицателен. За срока на карантината ще бъде заместван от един от своите заместници.

"Заради положителен тест за коронавирус на член на семейството ми, сам се поставих под карантина в очакване на указания от здравните власти. С личен пример и спазвайки правилата, всеки помага на лекарите в борбата им с пандемията. Пожелавам здраве на всички!", обяви главният прокурор.

С втори туит минута по-късно той апелира всички граждани да проявят отговорност пред българските лекари и медицинските работници.

"Нека всички покажем, че съединението прави силата на дела, не само на думи. Да помогнем на лекарите и медицинските работници, борещи се за живота на много българи, като проявим отговорност!", пише Гешев.

Още двама от БСП са с коронавирус

Междувременно още двама депутати от БСП дадоха положителна проба за коронавирус. Става дума за члена на Националния съвет на партията Кирил Добрев и за народния представител Иван Иванов.

Добрев съобщи във Фейсбук, че в петък PCR-тестът му е бил отрицателен, но си направил нов и той е бил положителен.

"Положителното на COVID 19 e, че явно не подминава политиците. В петък PCR тестът ми беше отрицателен, днес обаче е положителен. Протоколът за контактните лица е да се изследват след 7 дни от срещата или по-рано, ако имат симптоми. Надявам се всички, имали контакт с мен, да са отрицателни в тестовете и позитивни в мислите. Съжалявам за причиненото неудобство" , написа той.

По-рано и Иванов съобщи, че е с коронавирус със статус в социалната мрежа: "Приятели, длъжен съм да Ви уведомя, че на 24.10 бях диагностициран с Covid-19! Искам предварително да се извиня за причинените тревоги и неудобства на всички, които бяха до мен през последните 4-5 дни!. Бъдете здрави, вие и вашите семейства“.

Миналата седмица положителна проба за Covid-19 даде социалистът Драгомир Стойнев.

mediapool.bg