Кламер БГ - Новини: Годишната карта за транспорт в София за учащи се връща старата си цена

Годишната карта за транспорт в София за учащи се връща старата си цена

България

|
Нед, 20 Авг 2023г. 16:10ч.
Годишната карта за транспорт в София за учащи се връща старата си цена

Подробности за поскъпването на картите не се съобщават, сн. БГНЕС

От началото на следващата година цената на годишната карта за градския транспорт за ученици и студенти ще се върне на цените си от преди намалението им през февруари и ще стане отново 200 лв., каза изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев, цитиран от БНР в неделя.

Първоначално радиото съобщи, че догодина ще поскъпне едногодишната карта за пътуване, която в момента се продава за 365 лв., но по-късно през деня се коригира, че става въпрос за тази за учащите си.

"В момента е важно да подскажем на всички ученици и студенти, на които предстои през септември и октомври отново да се върнат в учебните заведения, че е добре предварително да заредят своите ученически или студентски карти след представяне на необходимите документи. Напомням, че само до края на годината цената на годишната карта за ученици и студенти ще бъде 180 лева. От началото на следващата година цената се връща обратно на 200 лева, както беше преди февруари тази година. Така че нека да използват тази възможност и да закупят годишен превозен документ на по-ниска цена", каза Дилчев.

mediapool.bg